Bahan-Bahan Ayam Panggang
Chicken Fillet @ Isi dada ayam
Chicken Fillet @ Isi dada ayam
Minyak Zaitun
Black Paper
Garam
Serbuk Lada
Perasa
Sos Tiram / Sos Black Paper
Bahan-Bahan Sayuran (ikut pilihan)
Brokoli
Tomato
Bawang Holland
Lada Benggala
Bahan-Bahan Sos
Mayonis
Lemon
Bawang putih
Roti Tortilla jangan lupa!
Black Paper
Garam
Serbuk Lada
Perasa
Sos Tiram / Sos Black Paper
Bahan-Bahan Sayuran (ikut pilihan)
Brokoli
Tomato
Bawang Holland
Lada Benggala
Bahan-Bahan Sos
Mayonis
Lemon
Bawang putih
Roti Tortilla jangan lupa!
Gaul
kan isi ayam dengan lada hitam, garam, serbuk lada, sedikit perasa dan
sos tiram. Perap dalam 15-30 minit. Boleh panggang / goreng dalam minyak
zaitun yang panas. Bila masak, potong kan dadu ikut selera anda. Tak
nak potong pun takpa. Wa potong sebab senang nak bungkuskan nanti
Kemudian
bahan untuk sayuran tadi yang telah dipotong dadu, masukkan dalam
lebihan minyak zaitun yang masak tadi dan gaul sekali lagi dengan ayam
sekejap. Biar sayur tu layu sikit saja. Wa tak masukkan tomato masa
masak. Wa masuk kemudian masa nak bungkus or bila nak makan. Sebab nanti
air tomato tu keluar jadi lembik.
Untuk
sos, Wa guna mayonis. Tumbuk bawang putih sehingga lumat dan gaul
dengan mayonis tadi. Perah kan lemon dan rasa sos tadi ikut selera kot
la terlebih bawang ke, terlebih masam ke, boleh alter balik.
Last
sekali, Panas kan roti tortilla tu bagi dia lembut sikit. If kat
microwave, just buat dalam 2 minit saja. Then sapu sos tadi dan boleh
letak isi bahan-bahan tadi. Apa lagi bungkus la! Selamat Mencuba
No comments:
Post a Comment